NetNovine.com                  Prevodilac
Net Novine - najnovije vesti - rss feedovi od dnevnih i nedeljnih novina: BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore!Poslovni.hr - najnoviji članci

Sat, 19 Aug 2017 14:27:00 +0200
Zdravlje na sniženju: Online ponude nude preglede u pola cijene

nline se uz popust prodaju i operacije, posebice estetske poput povećanja grudi, korekcije nosa, ušiju...

Ginekološki pregled, konzultacije, ultrazvuk i Papa-test – sve u cijeni od 295 kuna, tek je jedna u nizu zdravstvenih ponuda na portalima grupne kupnje. Može se platiti i na rate, karticama, termin se prilagođava pacijentici, a o nalazu Papa-testa bit će obaviještena telefonski, piše Večernji list.

Prema podatku s portala na kojem je objavljen ovaj oglas više od 40 žena uplatilo je taj pregled. “Zdravlje na popustu” sve je popunjenija rubrika online sniženja, ali i predmet rasprave. Za jedne je riječ o ...

Sat, 19 Aug 2017 11:24:00 +0200
Otkrijte skrivene opcije Gmaila za koje niste niti znali da postoje

Opcija Labs, koja je sakrivena u Settingsima puna je stvarčica za koje niste ni mislili da bi vam mogle koristiti

Gmail je super takav kakav jest, no njegov "kovčeg sa skrivenim opcijama" čini ga moćnijim nego što mislite.

Opcija Labs, koja je sakrivena u Settingsima puna je stvarčica za koje niste ni mislili da bi vam mogle koristiti, piše N1.

Postoji mnoštvo prečica i vizualnih dodataka koji vam pomažu da posao napravite brže i da se efikasnije organizirate.

Labs

Riječ je o "testnom poligonu" za velik broj Gmailovih eksperimentalnih opcija koje još uvijek nisu potpuno spremne. Većina njih je korisna i vrijedi ih ...

Sat, 19 Aug 2017 10:13:00 +0200
FOTO: Zavirite u unutrašnjost Todorićeve Ville Castello - Ramljak za nju traži čak sedam milijuna eura

Villa Castello nalazi se u Medveji, nedaleko od Opatije, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine.

Villa Castello, koju Agrokorov izvanredni upravitelj Ante Ramljak stavio u prodaju kako bi namirio dio koncernovog duga, prodaje se po početnoj cijeni od sedam milijuna eura bez PDV-a, piše Dnevnik.hr

Agrokorov posjed ima ukupno 10.062 kvadratnih metara zemljišta sa 969 kvadrata stambenog prostora, od čega Villa Castello ima neto površinu od 851 kvadratnog metra s podrumom, prizemljem i tri kata, a depadansa ima 118 kvadrata neto površine prizemlja i prvog kata.

Villa Castello nalazi se u Medveji, nedaleko od ...

Sat, 19 Aug 2017 09:49:00 +0200
Nisu štedjeli na rasvjeti: Brad Pitt i Angelina Jolie moraju platiti francuskoj umjetnici pola milijuna eura

Pitt i Jolie su nakon razvoda odlučili zadržati dvorac i imanje na kojem proizvode vino i maslinovo ulje.

Francuski sud izrekao je u travnju novčanu kaznu jednoj od tvrtki Brada Pitta i Angeline Jolie na jugu Francuske presudivši da mora platiti više od pola milijuna eura francuskoj umjetnici koja je za njih radila, objavio je francuski dnevnik Liberation.

Informaciju koju je Liberation objavio u četvrtak potvrdio je i pravosudni izvor.

Pariški prizivni sud presudio je u travnju u korist Odile Soudant, specijaliziranoj za svjetlosne instalacije, koja je radila na osvjetljenju posjeda i dvorca Miraval.

Prema odluci suda, tvrtka mora isplatiti ...

Sat, 19 Aug 2017 09:13:00 +0200
Gužve na cestama prema moru i na graničnim prijelazima

HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac kod odmorišta Draganić, zbog vozila u kvaru (prometuje se usporeno).

Na većini cesta u smjeru mora promet je vrlo gust, slab do srednje gust u smjeru unutrašnjosti, gužvi i zastoja za sada nema, osim na pojedinim graničnim prijelazima gdje su zabilježena i višesatna čekanja na ulazu u Hrvatsku, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac kod odmorišta Draganić, zbog vozila u kvaru (prometuje se usporeno).

Na ulaz u Hrvatsku se na srbijasnkom prijelazu Batrovci čeka nekoliko sati. Na graničnom ...

Sat, 19 Aug 2017 09:02:00 +0200
Pogođen Eurojackpot: Evo gdje odlazi 349 milijuna kuna

Ovo je drugi put da je Eurojackpot pogođen u toj zemlji.

U 33. kolu Eurojackpota izvučeni su brojevi 1, 4, 20, 32, 34 te 3 i 6, a glavni dobitak od 349.793.868,07 kuna odlazi u Norvešku.

Ovo je drugi put da je Eurojackpot pogođen u toj zemlji.

Najveći dobitak ostvaren u Hrvatskoj je 4+1 i iznosi 2.132,43 kuna.

Fri, 18 Aug 2017 14:24:00 +0200
Izvršni direktor Infosysa neočekivano podnio ostavku

Izvršni direktor indijskog diva u sektoru informatičkih usluga Infosysa Vishal Sikka neočekivano je podnio ostavku, navodeći kao razlog niz prepreka koje su proteklih mjeseci skretale pozornost s ključnih poslovnih pitanja, signalizirajući sukob s utemeljiteljima oko poslovne strategije.

Sikka je u Infosys došao 2014. godine iz njemačkog SAP-a kako bi osigurao zaokret u poslovanju. Znatno se razlikovao od prethodnika budući da nije bio iz krugova osnivača niti je provodio većinu vremena u SAD-u gdje Infosys inače ostvaruje većinu prihoda.

Postavio je ambiciozan cilj prema kojem je Infosys od 2020. godine trebao ostvarivati godišnje prihode od 20 milijardi dolara. Njegovo ostvarenje zasigurno će otežati slabiji priljev novih narudžbi zapadnih klijenata za cijeli indijski sektor informatičkih usluga, vrijedan ukupno 150 milijardi dolara.

Kočnica ...

Fri, 18 Aug 2017 14:00:00 +0200
Dioničari ostali 'suhi' 10 godina

Jagić, inače čelnik Lura Grupe, traži ili smanjenje temeljnog kapitala kroz isplatu dioničara ili 12,97 kn po dionici od dobiti.

Neizvjesno je kakva će biti ovogodišnja berba duhana nakon što je polja u Slavoniji i Podravini potuklo nedavno nevrijeme, no pažnju Hrvatski duhani plijene i uoči skore skupštinu dioničara, koja se u Kanfanaru održava za desetak dana.

Mali dioničar, inače predsjednik uprave Lura Grupe Marinko Jagić, dao je nekoliko protuprijedloga na predloženi dnevni red - traži da se konačno dioničarima isplati dividenda ili dio kapitala. Prošla je godina za ovu tvrtku koja je u većinskom vlasništvu TDR-a, odnosno BAT-a, bila iznadprosječno profitabilna ...

Fri, 18 Aug 2017 13:45:00 +0200
Liječnici protiv Bandićeva natječaja

Obiteljski liječnici i dalje upozoravaju da je Grad Zagreb na sumnjiv način ponudio koncesije za obavljanje djelatnosti primarne zdravstvene zaštite, pa su iz Koordinacija Hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) od gradonačelnika Milana Bandića zatražili hitan razgovor.

Tvrde da u ponudi koncesija za obiteljsku medicinu, te dentalnu, ginekološku i pedijatrijsku djelatnost u Zagrebu nadležni Gradski ured za zdravstvo nije, sukladno Zakonu, raspisao natječaj za dodjelu koncesije na području cijelog grada i zbog toga sumnjaju u ispravnost kriterija po kojima će se birati najpovoljniji ponuđači.

Osim sastanka s gradonačelnikom inzistiraju i da se takav, tvrde netransparentan natječaj, odmah povuče te da se raspiše novi, ovaj put u skladu sa zakonima.  

"Ovako bi teoretski bilo bi moguće da koncesiju dobije netko bez ...

Fri, 18 Aug 2017 13:30:00 +0200
Čak 35 posto više srpskih turista na odmoru u Albaniji

Puni pansion sa šest noćenja u Draču, s prijevozom iz Gnjilana, stoji 180 eura, plaže su čiste, a cijene pristupačne.

Broj srpskih turista koji se posljednjih godina odlučuju za ljetovanje na albanskoj morskoj obali je u porastu, piše list Danas.

Prema procjenama iz turističkih agencija iz Bujanovca i Preševa, koje su prodavale aranžmane za tu novu turističku destinaciju, najveće zanimanje vladalo je za odmor u Draču. Iz turističke agencije Globi Travel iz Bujanovca objašnjava da su srpski turisti najčešće odlazili u Drač, gde je puni pansion sa šest noćenja i prijevozom od Gnjilana stajao 180 eura.  "Broj srpskih turista koji su ...

Fri, 18 Aug 2017 13:14:00 +0200
Trgovački sud donio rješenje i dao uputu Anti Ramljaku

Trgovački sud u Zagrebu je 17. kolovoza donio Rješenje i Zaključak kojim se izvanredni povjerenik u Agrokoru upućuje dostaviti Sudu jedinstvene tablice prijavljenih tražbina vjerovnika i tablice razlučnih i izlučnih prava, priopćeno je iz koncerna.

Rješenje i Zaključak su doneseni sukladno podnesku izvanredne uprave kojim je traženo produljenje roka za objavu jedinstvenih tablica utvrđenih tražbina kako bi se obuhvatile sve kompanije koje su ušle u postupak izvanredne uprave različitim rješenjima suda u ukupno četiri rješenja. Budući da sud ne može dozvoliti produženje rokova koji su propisani zakonom, dao je uputu izvanrednom povjereniku kako da postupi u ovoj situaciji. Kako bi izvanredni povjerenik mogao dostaviti jedinstvene tablice sukladno uputi suda treba isteći rok za prijavu tražbina svih ...

Fri, 18 Aug 2017 13:06:00 +0200
Trenerica poslovne izvrsnosti u interviju otkriva

Trenerica poslovne izvrsnosti u interviju za Poslovni centar znanja otkriva kako postići izvrsnost, kako zadržati fokus i tko su "kradljivci" vremena.

U susret jednodnevnom seminaru 21. rujna 2017. kojeg organizira Poslovni centar znanja razgovarali smo sa predavačicom.

Savjeti za leadership

Mirta Fraisman Čobanov - trener osobne i poslovne izvrsnosti, NLP trener & business coach, psihoterapeut

Mirta Fraisman Čobanov smatra da lider treba svojim primjerom svjedočiti onome što traži od svojih ljudi, a kako bi u tome bio uspješan treba kontinuirano raditi na razvoju svoje mentalne izvrsnosti, izvrsnosti u izvedbi te u komunikaciji i uspostavljanju kvalitetnih odnosa s drugima. 

Kada je riječ o vještinama vođenja drugih, vođa ...

Fri, 18 Aug 2017 13:00:00 +0200
Varaždinski maturant high-tech modu prodaje u SAD-u i Meksiku

U posao krenuo prije dvije godine, a kao zastupnik za tekstil s primijenjenom nanotehnologijom nudi suradnju domaćim tvrtkama.

Filip Mihalić osamnaestogodišnji je maturant, ali i  poduzetnik iz varaždinske općine Gornji Kneginec koji je široj javnosti postao poznat nakon pokretanja vlastite modne marke nazvane Buryen Clothing.

Na tržištu se, osim po svojoj dobi, ističe i sirovinama od kojih su njegovi proizvodi izrađeni. Naime, linija odjeće nastaje od pamuka otpornog na vodu i druge tekućine razvijenog uz pomoć nanotehnologije, a proizvodi poput novčanika, futrola za mobitele i narukvica izrađeni su od egzotičnih materijala kao što je koža pitona i krokodila. 

Pogoni u Kini ...

Fri, 18 Aug 2017 12:41:00 +0200
Jesen donosi nove teme u Poslovnom centru znanja

Znate li da je do sad više od 10.000 poduzetnika, managera, voditelja, direktora i njihovih zaposlenika sudjelovalo na edukacijama Poslovnog dnevnika. Budite i vi jedan od zadovoljnih polaznika! Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. Broj polaznika je ograničen.

Raspored oržavanja poslovnih seminara RUJAN 2017.

Fri, 18 Aug 2017 11:41:00 +0200
Tifon ima novog predsjednika uprave

Za predsjednika Uprave tvrtke Tifon postavljen Siniša Komnenović.

Novim Predsjednikom Uprave Tifona imenovan je Siniša Komnenović koji je upravljačku funkciju preuzeo 16. kolovoza ove godine. Siniša Komnenović posjeduje višegodišnje iskustvo stečeno u vodećim kompanijama u industriji robe široke potrošnje (FCMG). Karijeru je započeo u kompaniji Procter & Gamble radeći na različitim komercijalnim pozicijama dok je posljednjih šest godina obnašao funkciju direktora prodaje za Hrvatsku i Sloveniju u tvrtci Pernod Ricard.

Komnenović donosi relevantno i značajno iskustvo u razvoju poslovanja i znanje stečeno na različitim izvršnim pozicijama na ...

Fri, 18 Aug 2017 11:30:00 +0200
Obitelj Zupančič proizvodi svjetla za BMW, Audi i Porsche

U Plamtexovom pogonu u Komendi pedeset zaposlenika radi u tri smjene, sedam dana u tjednu, jer bi gašenje stroja bilo preskupo.

Složene plastične dijelove za svjetla najprestižnijih njemačkih marki automobila - BMW, Mercedes, Audi i Porsche - proizvede su u slovenskoj obiteljskoj kompaniji Plamtex INT.

U proizvodnoj hali u Poslovnom centru Komenda Plamtex nudi cjelovito rješenje, od razvoja pojedinih plastičnih dijelova za prednja i stražnja svjetla do proizvodnje, piše Delo. Naručitelj razvije osnovnu ideju, u Plamtexu je tehnološki završe do optimalne cijene, naprave alat za masovnu proizvodnju i konačni proizvod isporučuju kupcu. Konkurencija je žestoka, kaže direktor Plamtexa Matjaž Zupančič. Kupci nabavaljaju diljem svijeta ...

Fri, 18 Aug 2017 11:24:00 +0200
Tony Schwartz: 'Trump je gotov, na jesen će podnijeti ostavku'

Tony Schwartz, američki novinar i koautor Trumpovih memoara, Donaldu Trumpu predviđa skorašnji pad.

Na Twitteru je najprije objavio kako se krug zatvara velikom brzinom. 

"Trump će podnijeti ostavku i proglasiti pobjedu prije nego ga Mueller i Kongres prisile na to".

Uvjeren je kako je Trumpov mandat gotov, a ostavku će podnijeti do jeseni.

"Trump mora biti izoliran. Prešao je granicu prihvatljivoga i više nema povratka. Stvari s Rusijom će biti ogromne. On ne želi ići u zatvor", zaključuje. 

Treba napomentui da je Schwartz jedan od najžešćih Trumpovih kritičara.

Fri, 18 Aug 2017 10:00:00 +0200
Dramatičan pad proizvodnje zlata

Samo u svibnju proizvodnja u rudnicima smanjena je više od tri posto.

Uz geopolitičke tenzije, rastu cijene zlata ove godine podršku daje i "dramatičan pad" proizvodnje, ocjenjuju analitičari australske banke ANZ.

"Proizvodnja iz rudnika zlata na najnižoj je razini od financijske krize", napisao je ANZ-ov analitičar roba Daniel Hynes. U prvih pet mjeseci ove godine proizvodnja je pala dva posto  u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Samo u svibnju proizvodnja je smanjena više od tri posto. Pad je rezultat promjene politika u državama koji su najveći proizvođači.

Tako je indonezijska vlada uvela nove rudarske i ...

Fri, 18 Aug 2017 09:36:00 +0200
Višak EU u robnoj razmjeni sa svijetom povećan u lipnju na 7 milijardi eura

Višak u robnoj razmjeni Europske unije sa svijetom porastao je u lipnju za šest posto, na 7,1 milijardi eura, uz gotovo ravnomjeran rast izvoza i uvoza, pokazale su prve procjene europskog statističkog ureda.

EU je u lipnju izvezao robe ukupne vrijednosti 158 milijardi eura, što je 4,0 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju sezonski neprilagođeni podaci Eurostata.

Robni uvoz uvećan je u istom razdoblju 3,9 posto, na 150,9 milijardi eura. Time je višak u robnoj razmjeni EU sa svijetom uvećan na godišnjoj razini za šest posto, dosegnuvši 7,1 milijardu eura, izračunali su u Eurostatu. 

Vrijednost robne razmjene unutar EU-a porasla je u lipnju 3,9 posto ...

Fri, 18 Aug 2017 09:13:00 +0200
Norveško licemjerje u zaštiti klime: čisti kod kuće, zagađuj drugdje

Norveška rado sluša pohvale za svoju politiku zaštite klime i okoliša. Ali ta zemlja ne samo da je jedan od najvećih proizvođača fosilnih goriva, nego i uvelike želi proširiti eksploataciju.

Na sastancima o zaštiti klime Norveška se često ističe kao pozitivni primjer. Makar nitko ne može previdjeti kako ona vadi plin i naftu iz nalazišta na Sjevernom moru, u toj zemlji je već prihvaćen zakon kako će ta zemlja postati "klimatski neutralna" 2030. godine – daleko prije nego bilo koja druga zemlja. Ona je predvodnica i u elektro-mobilnosti – ima čitav niz pogodnosti za vlasnike i vozače takvih automobila (Može (ipak) i na struju ), a već do 2020. želi zabraniti upotrebu fosilnih goriva za ...

Powered by Simple PHP Blog Powered by PHP 5.4.43
eXTReMe Tracker