NetNovine.com                  Prevodilac
Net Novine - najnovije vesti - rss feedovi od dnevnih i nedeljnih novina: BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore!Informacije.hr


"Udruživanjem do uspjeha" - seminar VG Poduzetničkog centra

VG Poduzetnički centar iz Velike Gorice poziva na seminar "Udruživanjem do uspjeha" koji će se održati 22. i 23. studenog 2006. godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u vremenu od 9,00 do 16,00 sati.

Purgeraj : Stampedo

Najveseliji hrvatski bend po treći put se vraća u Purgeraj, predvođen uvijek dobro raspoloženom Ivankom Mazurkijević.

5. Nebo festival 17.11.

Prvog dana ovogodišnjeg 5. Nebo festivala možete posjetiti čak pet koncerata. U Kinu SC od 20 sati nastupa Pedro Luis Ferrer, a u Teatru &TD Inti Raimi, Stella Chiweshe, Ansambl Mate Matišića i Marjana Krajne, a u ponoć će se održati session u festivalskom klubu.

Galerija Razvid : Trijumf estetike

U zaprešićkoj Galeriji Razvid (Trg žrtava fašizma 11) večeras u 19 sati otvara se iszližba instalacija Danijele G philipp "Tijumf Estetike".

Kazalište Merlin : Kako je Potjeh tražio istinu i Mali princ

Neumorni putnici iz kazališta Merlin danas će izvesti dvije predstave na dva mjesta. U 13 sati će u Čavlama odigrati "Kako je Potjeh tražio istinu", a u 16:30 u Viškovu predstavu "Mali princ".

KSET Caffe + karaoke

Nakon 6 mjeseci dugog i mukotrpnog čekanja Karaoke se napokon vraćaju u KSET. Dobro se pripremite i pokažite što znate pred odličnom publikom, a uz to osvojite i lijepe nagrade.

Purgeraj : Nan deSKA

U Purgeraj večeras stiže mnogočlana otkačena nakupina koja svira ska-funk-swing-reggae-fusion, a naziva se "Nan deSKA".

Kazalište Merlin : Mali princ

Danas točno u podne, kazalište Merlin izvesti će u Humu na Sutli svoju predstavu Mali princ.

Gledam AIDS festival : And The Band Played On

U okviru "Gledam AIDS" festivala u organizaciji udruge Miks večeras u 19 sati se u net.kulturnom klubu MaMa održava projekcija filma "And The Band Played On".

KSET : Hitch + Cog

U KSETu večeras sviraju belgisjki rockeri "Hitch" uz podršku domaćih snaga iz Osijeka "Cog". Koncert počinje u 21:30, a ulaznice se po 25 kuna prodaju na ulazu u klub.

Tribina za spas rijeke Dobre

U prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb, održat će se danas 15. studenog u 18 sati tribina za spas rijeke Dobre. Zelena akcija pokazati će tribinom svim zainteresiranima i medijima zašto je protiv gradnje HE Lešće koja će ptopiti 13 km kanjonskog dijela rijeke Dobre.

Humanitarni koncert za prijatelja

U zagrebačkoj školi za primjenjenu umjetnost i dizajn od danas se održava trodnevna humanitarna akcija kojom se žele sakupiti sredstva za mladog prijatelja Krešimira Malbašu kojeg je pogodila teška životna sudbina i suočen je sa teškom bolešću. Akcija se sastoji od prodajne izložbe radova Krešinih prijatelja i dvodnevnog festivala u SKUC-u na kojem će nastupiti velik broj poznatih i nepoznatih bendova kao što su TBF, Hladno pivo, Kawasaki 3P i mnogi drugi.

Galerija Galženica : Otvorenje izložbe "Radovi na cesti"

Galerija Galženica u Velikoj Gorici (Trg Stjepana Radića) poziva 15. studenog u 19 sati na otvorenje izložbe "Radovi na cesti" Sanje Iveković. Izložba ostaje otvorena do 10. prosinca.

Filmski programi - filmovi s Vittorijom Gassmanom

Još danas u kinu Tuškanac možete pogledati dva filma u kojima glumi Vittorio Gassman. U 19 sati je projekcija filma "Tatarska pustinja", a u 21:30 filma "Porodica".

Booksa : Charming Hostess

Književni klub Booksa poziva danas u 20 sati na koncert grupe Charming Hostess uz čitanje Miljenka Jergovića. Charming Hostess ime je ženskog vokalnog tria iz San Francisca, koji je nedavno objavio album pod nazivom Sarajevo Blues prema tekstovima Semezdina Mehmedinovića, jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih pisaca novije generacije.

Purgeraj : Mungos Brothers Blues Band

Večeras u Purgeraju po drugi puta možete poslušati odličnu blues svirku legendarnih velikogoričkih bluzera: Mungos Brothers Blues Banda.

Vizualni kolegij : Phillipe Garrel – Divlja nevinost

U drugome dijelu programa posvećenom uglednom francuskom nezavisnom filmašu (redatelju, scenaristu, glumcu, montažeru, producentu vlastitih filmova) Phillipeu Garrelu prikazat će se jedan od filmova posvećenih Nico, film o filmu Divlja nevinost iz 2001. godine, autorovu psihodramu o snimanju filma.

KSET : Aphex Twin slušaonica

Današnju slušaonicu u KSETu ne treba puno najavljivati onima koje zanima Aphex Twin.

Filmski programi - filmovi s Vittorijom Gassmanom

Danas Filmski programi danas prikazuju dva filma s Vittorijom Gassmanom. To su "Porodica" koji počinje u 19 sati i "Miris žene" koji počinje u 21 sat.

Route 66 ovog tjedna

Route 66 kao i svakog tjedna donosi pregršt dobre rock'n'roll, country, blues zabave.

Purgeraj : Hakuna Matata

Na Purgeraj live danas dolazi Hakuna Matata, zagrebački band koji postoji već 8 godina i u tom periodu je odsvirao mnoštvo koncerata po najpoznatijim gradskim klubovima, a danas će predstaviti svoj prvi album "Antigravitacija" koji im izlazi u prosincu.

Aquarius : DJ Premier

DJ Premier, jedna od najvećih legendi hip hop ritmova po drugi put dolazi u zagrebački Aquarius. DJ Premier posljednjih je 15 godina jedan od najvećih hip hop DJ-a i producenata na svijetu, a trenutno doživljava veliki revival, nakon što je potpisao najveće i najbolje pjesme na novom albumu Christine Aguilere 'Back To Basics', uključujući i produkciju hita 'Ain't No Other Man'.

Kazalište Merlin : Kako je Potjeh tražio istinu

Danas će Kazalište Merlin u Karlovačkom gradskom kazalištu tri puta izvesti svoju predstavu Kako je Potjeh tražio istinu. Izvedbe počinju u 9, 11 i 13 sati.

Mochvara : Father + Downfall

U Močvaru danas stiže "Father" domaći svjetski band iz Rijeke uz podršku svojih sugrađana "Downfall".

G33koskop : metag33koskop družijanac

G33koskop danas seli u pizzeriju Napolitana u Preradovićevoj.

KSET : Đubrivo

U KSETu večeras svira splitski punk-metal band Đubrivo. Osnovan je 1994. i od početka izaziva pažnju publike svojim provokativnim crnohumornim tekstovima i žestokom glazbom.

2. Jazz Ex Tempore

Ovogodišnji, 2. Jazz Ex Tempore održava se u Opatiji od 20. do 26. studenog. Jazz Ex Tempore okuplja eminentne jazz umjetnike iz nekoliko zemalja koji tijekom jednotjednog boravka u Opatiji zajednički muziciraju i za tu prigodu skladaju originalne, još nigdje izvedene kompozicije. Svaki umjetnik donosi nekoliko vlastitih kompozicija koje će tijekom Jazz Ex Tempore-a biti zajednički aranžirane i izvedene na završnom koncertu.

Filmski programi - filmovi s Vittorijom Gassmanom

Filmski programi danas prikazuju još dva filma s Vittorijom Gassmanom. To su "Miris žene" koji počinje u 19 sati i "Tatarska pustinja" koji počinje u 21 sat.

Open Mic Night u Purgeraju

Svakog ponedjeljka u Purgeraju možete pokazati svoje zabavljačke sposobni u Open Mic Night stand-up comedy programu.

Kazalište Merlin : Kraljević i prosjak

Kazalište Merlin će danas u Čakovcu u katoličkom domu odigrati svoju predstavu Kraljević i prosjak. Predstava počinje u 12:30.

Elektronski Zvuk Podcast

Nakon dvotjedne pauze prošle je srijede emitirano novo izdanje emisije Elektronski Zvuk, a od jučer je za download dostupan i podcast.

Tjedan međunarodnog obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i American Cornerom u Knjižnici Bogdana Ogrizovića priključiti će se svjetskoj proslavi Tjedna međunarodnog obrazovanja (13. - 17.11. 2006.) organiziranjem serije javnih predavanja posredstvom videokonferencijske veze na kojima će posjetitelji dobiti informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u, posebice u drzavama Illinois i Havaji.

KSET : The Fire + Plan B

Ove nedjelje u KSETu sviraju dva benda: talijanski ska-punkeri "The Fire" i zagrebački hard core punkeri "Plan B".

Zootvor - druga riječ za zatvor

Zagrebački zoološki vrt ima jednog zatvorenika manje. Nakon što je odslužila svoju doživotnu robiju, u zagrebačkom Zoološkom vrtu preminula je slonica Suma. Da su zoološki vrtovi zatvori puni bijede, u kojima se životinje drže u zatočeništvu i gdje se u skučenom prostoru, osamljene, daleko od svojih prirodnih staništa dosađuju do ludila, što pokazuju psihotičnim i samodestruktivnim ponašanjem, prije neki dan je potvrdio i direktor zagrebačkog Zoološkog vrta Mladen Anić. Osvrnuvši se na smrt posljednjeg maksimirskog slona, izjavio je da, ako Zoološki vrt želi životinjama pružiti humanije uvjete, morat će se smanjiti broj životinja.

Pedeseta izvedba predstave Brijačice

Predstava za mlade Brijačice nakon dužeg vremena i čestih gostovanja širom zemlje ponovno će zaigrati na Sceni za mlade kazališta Mala scena te će ove subote, 11. studenog u 20 sati ujedno obilježiti svoju svečanu 50. izvedbu. Tako će mlada publika ponovno moći uživati u dinamičnoj kazališnoj igri trenutno vrlo popularnih mladih hrvatskih glumaca: Helene Minić, Dijane Vidušin, Nine Kaić i Živka Anočića/Frane Maškovića.

KSET : Suma + Ultraphallus + Stonebride

Tri benda danas će se popesti na pozornicu KSETa: švedska "Suma", belgijski "Ultraphallus", i zagrepčani "Stonebride".

Kino Gorica od 9. do 15. studenog

Od danas u velikogoričkom kinu Gorica igraju dva nova filma: animirana komedija "Kuća monstrum" od 18 sati i kriminalistički "Crna dalija" od 20 sati.

Rock festival Gorica Gori!

U petak 10. studenog u velikoj dvorani srednjih škola U velikoj Gorici održava se rock festival Gorica Gori! na kojem je glavna zvijezda Goran Bare. Uz njega će nastupiti Vatrene ulice i pobjednici festivala demo bandova Velike Gorice "Ne znam kak se zovu, al' frajer mi je susjed" i "El Camiňo".

Klanje u Klovićevim dvorima

Udruga Prijatelji životinja dobila je anonimnu dojavu da će se u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu održati performans na kojem bi moglo doći do klanja životinje. Kako je takav čin u sklopu peformansa nelegalan te se njime krši Kazneni zakon (članak 260.) i Zakon o dobrobiti životinja (članak 5.) aktivisti Udruge otišli su provjeriti i pokušati spriječiti kazneno djelo. Brutalan čin klanja zarezivanjem žila pijetlu koji je sniman i prenošen na projektor se ipak dogodio, usprkos pokušaju aktivista da spriječe Vlastu Delimar u mučenju i ubijanju životinje.

7. sastanak SQL/Dev User Group Čakovec

Danas u će se u predavaonici br. 18 Visoke učiteljske škole u Čakovcu, s početkom u 18:00 održati sedmo po redu okupljanje programera i korisnika SQL Servera. Želite li saznati nešto oekstremnom programiranju ili programskoj izradi Office dokumenta svakako dođite.
Powered by Simple PHP Blog Powered by PHP 5.4.43
eXTReMe Tracker